En introduksjon til WordPress – et CMS med endeløse muligheter

wordpress i bokstaver

Det finnes et hav av leverandører innen content management systems (CMS), som er fellesbetegnelsen for alle nettsiders publiserings- og redigeringsverktøy. I dette blogginnlegget fokuserer vi på WordPress CMS, som er et av verdens mest populære publiseringsverktøy. I hvert fall i følge dem selv.

Av Helene Lambrechts og Sara Derrick

Forventet lesetid: 3 minutter

“Grow without limits” står det på nettsidene deres. Vi er enige – WordPress byr på uendelige muligheter. Det passer for en enkelt blogger, så vel som for SMB, store bedrifter og nettbutikker. Hva gjør WordPress så levedyktig?

Åpne kildekoder: WordPress er et CMS med åpen kildekode, som betyr at brukeren har tilgang til selve kildekoden i en programvare og kan endre denne (New Element) . Det betyr også at at kildekoden er tilgjengelig hundrevis av utviklere verden over kan jobbe sammen for å gjøre plattformen enda bedre. I tillegg er programvaren gratis. Her kan du lese mer om åpne kildekoder.

Temaer: Tema er nettsidens design og stil, og det finnes tusenvis av temaer å velge mellom. Du kan velge alt fra reiseblogg til nettbutikk.

Plugins: En plugin hjelper deg med å legge til nye funksjonaliteter på nettsiden din og det finnes tusenvis av plugins som enkelt kan integreres mot WordPress. Om du trenger hjelp til å oversette en side fra et språk til en annet, bruk plugin. Trenger du en abonnementsløsning? Bruk plugin. Trenger du hjelp med SEO? Plugin. Listen over plugins er lang og her får du tips til de 12 mest populære pluginsene for WordPress. Men, før du går helt bananas! Undersøk alltid om pluginen er utviklet av en seriøs aktør eller utvikler. Se gjerne på hvor bra rating den har og antall nedlastinger for å forsikre deg om at det er en solid plugin eller ei.

Hva kan man bruke WordPress til?

Svaret er, ALT. I hvert fall nesten. WordPress var opprinnelig et verktøy for blogging, men i dag har plattformen vokst til å bli et av verdens meste brukte CMSer. Takket være plug in WooCommerce har også WordPress blitt en av verdens mest populære e-handelsplattform.

wordpress anbefalinger opplistet i punkter

Så hvorfor er WordPress CMS så utrolig populært?

1. Brukergrensesnitt:

Først og fremst: det er enkelt for nybegynnere. Du behøver ikke høy teknisk kompetanse for å bygge en WordPress-side. Det er enkelt for alle, uavhengig av forkunnskaper i HTML og CSS.

2. Fleksibilitet:

WordPress kan brukes til det meste, en liten blogg eller gigantisk nettbutikk. Med sine temaer og plugins behøver du ikke å spesialtilpasse noe med kode.

3. Pris:

WordPress er faktisk gratis. Med et lite MEN. For avanserte temaer, funksjonaliteter, lagringsplass og annet, kan du velge å oppgradere brukeren din.

4. Eierskap:

Du eier nettsiden din 100 %.

5. Felleskap:

At mange bruker WordPress gjør det enklere å få tilgang til informasjon, svar og hjelp til å løse problemer. Er du interessert i å få innsikt, tips og triks for å forbedre nettsiden din? Få et innblikk i hvordan alt henger sammen. Last ned vår store nettside guide hvor du får mange nyttige råd som hjelper deg på vei!

Last ned guiden til en optimal nettside