Markedslønsj

En podcast til markedsførere – av markedsførere

I samarbeid med MFO, inviterer vi deg til Markedslønsj: En podcast om markedsføring med konkrete råd som kan hjelpe deg i hverdag din. Her får du litt av alt i et kortfattet og lett fordøyelig format. Vi tar pulsen på markedet for deg, og samler de beste tipsene, triksene, hacksene og trendene. Servert på et lønsjfat, i rekordfart.

Vi lover å være effektive og to the point, for vi vet at tiden din er verdifull. Og det beste av alt, du får konkrete tips og takeways som er lette å ta med deg videre inn i hverdag din som markedsfører. Ta lønsjen sammen med oss, da vel!

Sesong 4

EPISODE 9: Podimo – Hvordan lykkes med markedsføring av abonnement?

Vi snakker med markedssjefen i Podimo, Marte Nyhus, om lanseringen av Podimo i Norge og hvordan de jobber med markedsføring av abonnement. For hvordan går man frem for å få enda flere til å høre på podcast og ikke minst beholde dem som kunder? 

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 8: Hvordan markedsføre abonnement?

Visste du at vi nordmenn i snitt bruker 50.000kr i året på abonnement? Er du en av de som jobber med dette fagfeltet eller ønsker å komme i gang med abonnement? Da kan denne episoden komme godt med.

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 7: Vipps – veldig veldig enkelt – er årets Markedsfører! (Del 2)

Vi forsetter praten med Vipps. Hvordan jobber deres markedsavdeling og hva tenker de om innholdsmarkedsføring og det å jobbe datadrevet? 

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 6: Vipps – veldig veldig enkelt – er årets Markedsfører! (Del 1)

Vipps ble kåret til Årets markedsfører 2023. Vi har snakket med dem om hvordan de jobber med markedsføring og hvorfor for mye kjennskap er et problem.

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 5: Behovstrigget produktutvikling

Vi drar deg gjennom et bredt spekter av produkter som har blitt til når behovet i markedet har endret seg og snakker om hva markedsføreres rolle er i denne type produktutvikling.

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 4: Kundelojalitet – del 2

Vi har snakket med Truls Røise fra Oculos som har over 20 års erfaring med å skape gode lojalitetsprogram. I denne episoden får du høre litt statistikk, innblikk i noen trender som rører seg og ikke minst, flere gode råd dersom du vil bygge et lojalitetsprogram.

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 3: Kundelojalitet

Kundelojalitet er i vinden som aldri før, men hvordan skal du egentlig vinne og beholde kundene? Vi tar for oss dette store spørsmålet i denne episoden.

 

 

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 2: Merkevare og samfunnsoppdrag

Hvordan utforme et godt samfunnsoppdrag for å styrke merkevaren din? Vår merkevarespesialist, Kjartan Haugen, er med og deler sine tanker og erfaringer.

 

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 1: Markedsføringstrender for 2023

Metaverse, kundereise, nye kanaler og merkevare med samfunnsoppdrag er noen av stikkordene for denne episoden. Trine og Trine deler sine tanker om hva vi kan ha i vente i året som kommer.

 

Lytt på Apple Lytt på Apple

Sesong 3

EPISODE 8: Hva blir viktig i 2023?

I sesongens siste episode av Markedslønsj snakker vi med CEO i Markedssjefene, Kjersti Rynning Borander, om året som kommer. Hva skal vi være ekstra oppmerksomme på nå når det er litt urolige tider? Og hva er det som er det viktigste å ha på plass av ressurser i markedsteamet?

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 7: Markedsførere i styrer – hva må til? Del 2

Vi fortsetter samtalen med Vibeke Hauge om hva som må til for å få flere markedsførere i styrer. Har du ikke lyttet til del 1 anbefaler vi å spole en episode tilbake og begynne med den.

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 6: Markedsførere i styrer – hva må til?

I høst har debatten om CMOer og markedsførere i ledergruppen rast. I denne episoden har vi invitert Vibeke Hauge, byråleder i Design House, og styremedlem i Brim & Northern Playground til en prat om temaet.

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 5: Klarna forteller om markedsstrategien for 2023

Vi har tatt en prat med Klarnas markedsdirektør for Nord-Europa, Thomas Elvestad. Han forteller om hva som blir viktig for markedsarbeidet til Klarna i året som kommer.

Lytt på Spotify Lytt på Apple

EPISODE 4: Hva må med i markedsstrategien for 2023?

Vi diskuterer hva som må med i markedsstrategien for 2023. Vi forteller også hvordan vi jobber med markedsstrategien for våre kunder, og hva vi mener er «nice to have» og «need to have» i markedsstrategien.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Monica Solberg og Kristin Dahl Hoffmann fra Posten/Bring sammen med Trine Visdal og Trine Kolbjørnsen fra Markedssjefene

EPISODE 3: Posten/Bring om kommunikasjon og bærekraft

Hvordan kommuniserer man egentlig bærekraftsarbeidet uten at man blir en «grønnvasker»? Posten/Bring ved Monica Solberg og Kristin Dahl Hoffmann deler sine tanker og erfaringer i denne episoden.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Ragnhild Silkoset under innspilling

EPISODE 2: Hvordan sette riktig prisstrategi?

Vi følger opp forrige episode om pris og snakker med Ragnhild Silkoset fire prisstrategier, og hvorfor markedsførere skal involveres i dette. Vi får også vite hvorfor det ikke bare er å dumpe prisen når målgruppen blir prissensitive.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Trine og Trine unde innspilling av Markedslønsj

EPISODE 1: Prisstrategi for 2022

Velkommen til sesong tre av Markedslønsj! Siden sist har alt blitt dyrere og i denne episoden diskuterer vi hvordan dette påvirker ulike merkevarer sine målgrupper.

Lytt på Spotify Lytt på Apple

Sesong 2

Trine Visdal og Trine Kolbjørnsen sammen med Eskil Paus fra Både Og

EPISODE 11: Produksjonsbyrået Både Og om lyd i merkevarebygging

Vi tar en prat med Eskil Paus, kreativ leder i produksjonsbyrået Både Og for å dypdykke videre i lyd og merkevarebygging.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Trine K og Trine V spiller inn podkast

EPISODE 10: Hvordan bruke lyd i merkevarebygging

Hvorfor er lyd viktig i merkevarebygging og hvordan utvikle lyd som fungerer? Vi tar et dypdykk i merkevareverden med fokus på lyd. For hva er sonic branding og audio branding? 

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Tre personer sitter ute og smiler til kamera

EPISODE 9: Nordea om mangfold og det å være hovedpartner til Oslo Pride

Hvordan jobber Nordea med mangfold og hva vil det egentlig si å være hovedpartner til Oslo Pride? Vi har pratet med Paal Christian Mossin Gjøen, fra «Diversity and inclusion unit» i Nordea. 

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Tre kvinner smiler til kamera

EPISODE 8: Hvordan unngå «rosavasking» og oppnå «regnbuemarkedsføring»?

Vi inviterte Eliane Wergeland, daglig leder i Oslo Pride Drift AS, til å diskutere «rosavasking» og «regnbuemarkedsføring».

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Besøk i podcast studio

EPISODE 7: Akutt markedsføring med Finn.no

Hvordan har Finn.no blitt så gode på akutt markedsføring og hva kan vi som markedsførere lære av de? Vi har tatt en prat med Hanne Lill Johnsen, markedssjef i Finn.no.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Markedslønsj programledere

EPISODE 6: Akutt markedsføring og Newsjacking

Hvordan kan du som markedsfører jobbe opportunistisk når det skjer uventede ting? Vi dykker ned i temaet «newsjacking» og akutt markedsføring.

Lytt på Spotify Lytt på Apple!
markedslønsj

EPISODE 5: TikTok og kanalstrategi med Spoon

Hvordan bli stor på TikTok i Norge? Vi tar en prat med Helene Kvernaas og Christopher Øyen i Spoon som har hjulpet KIWI til å bli den første, norske dagligvarekjeden på TikTok.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
trine visdal og trine kolbjørnsen

EPISODE 4: Kanalstrategi for 2022

Hvordan går du frem når du skal legge en kanalstrategi og hvilke kanaler skal du satse på i 2022?

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Besøk i podcast studio

EPISODE 3: Sopra Steria om Employer Branding

Hvordan har Sopra Steria blitt kåret til Norges beste arbeidplass av Great Place To Work fem år på rad?

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Opptak av Markedslønsj podcast i studio

EPISODE 2: Employer Branding

Hvordan skal du som bedrift beholde, engasjere og tiltrekke deg de beste hodene. Vi diskuterer «The great reshuffle» – altså at «alle» bytter jobb for tiden.

Lytt på Spotify Lytt på Apple
Opptak av podcast i studio

EPISODE 1: Markedsføringstrender for 2022

Markedslønsj er tilbake – i podcast! Vi starter året med å diskutere markedsføringstrender for 2022.

Lytt på Spotify Lytt på Apple

Sesong 1

Markedslønsj episode 5

EPISODE 5: Hvordan samarbeider man best med byrået sitt?

Vi prøver å komme i bunns i hvordan man skal få til et godt mediebyrå! For hvordan kommer vi i flytsonen? Hva trenger mediebyrået for å komme i gang? Og ikke minst, hva trenger de fra kunden for å levere de aller beste resultatene?

Lytt på Spotify Se vodcast
Markedslønsj episode 4

EPISODE 4: “Smarketing” – det nye konkurransefortrinnet?

Hva er egentlig Smarketing? Vi snakker om hva som er de viktigste grepene for å få det til og hvordan kan det gi et bedre konkurransefortrinn!

Lytt på Spotify Se vodcast
Markedslønsj episode 3

EPISODE 3: Forbrukertrender 2021 – vi tar en titt i krystallkula!

Vi tar en prat om trendmyter, fremtidig forbruk og ser på bærekraftsrapporten.  Vi snakker også med Nina Kulås, CEO i Norstat om bla. kundereise og innsikt.

Lytt på Spotify Se vodcast
Markedslønsj episode 2

EPISODE 2: Markedsplan, markedsstrategi og aktivitetsplan – hva er det, og hvorfor er det nødvendig?

Vi snakker om markedsplan, markedsstrategi og aktivitetsplan! Hva er EGENTLIG forskjellen og hvorfor burde du fokusere på dette?

Lytt på Spotify Se vodcast
Markedslønsj episode 1

EPISODE 1: Fem trender for 2021 – som vi mener er viktige

Vi snakker om Amazon og Karl Lagerfeld, og er det nå du skal komme i gang med TikTok?Er personvern viktig og hva er distinktive merkevaremarkører? Vi gir deg konkrete tips og gode take aways!

Se vodcast