Vi hjelper deg med

PR og presse

Person som jobber med PR og presse

Redaksjonell omtale er en troverdig og effektiv form for kommunikasjon. Vi kan bidra med å utarbeide PR-strategi, skrive pressemeldinger og annet innhold til medier, og følge opp journalister.

Hva er PR og presse?

Du vil være synlig, du vil at folk skal lese budskapet ditt og du bli tatt på alvor. Hvordan skal du gå frem? Redaksjonell omtale er en kostnadseffektiv og smart måte å nå ut til kundene dine på, og det gir en troverdighet som kjøpt reklame ikke kan måle seg mot. Men det kan være både tidkrevende og vanskelig å trenge gjennom nåløyet til journalistene – her gjelder det å pirre nysgjerrigheten, ha en klar og aktuell vinkling, og ikke minst god timing.

Dagens mediemarked er i kraftig endring, og det er viktig å holde seg oppdatert på journalistens arbeidshverdag. Du bør rett og slett tenke og jobbe som en journalist. For jo større journalistiske kvaliteter pressemeldingen har, desto større er sjansen for redaksjonell omtale. Men den jobben trenger ikke du å gjøre. Dette kan vi.

“En god pressemelding bør oppleves som nyttig for journalisten. Tilfør gjerne faktainformasjon, illustrasjoner eller fotografier – jo lettere du gjør det for journalisten, jo større sjanse er det for at innholdet blir brukt”.
– Elin Scott, PR-rådgiver og tekstforfatter

Innen PR og presse kan vi hjelpe deg med:

  • Utarbeide en PR-strategi
  • Identifisere aktuelle medier
  • Skrive pressemeldinger og nyhetssaker og sende den til relevante redaksjoner og medier
  • Følge opp journalister
  • Skrive debattinnlegg, kronikker og annet medieinnhold

Sånn jobber vi med PR og presse:

  • Vi blir enige om hvilke medier som er viktige å nå, og utarbeider en mediestrategi basert på det.
  • Vi lager skreddersydde og spissede pressemeldinger, debattinnlegg eller kronikker med tydelige vinklinger tilpasset hver enkelt redaksjon. Dette er viktig, for redaksjonene har ulike målgrupper, prioriteringer og journalistisk format.
  • Vi følger opp journalistene personlig med mål om å få saken publisert. Vi tar gjerne pressemøter når det er hensiktsmessig.
  • Hvis målet er å bygge seg opp som en ekspert på sitt område kan vi bistå med å formulere og skrive debattinnlegg og kronikker og distribuere dem til relevante redaksjoner.

Skal vi ta en hyggelig prat om hva vi kan gjøre for deg med PR og presse?

Ja takk!