Nå lanserer vi Sales for hire!

Trine, Kjersti og Benjamin på kontoret og kan hjelpe deg med sales for hire

I lang tid har vi drømt om å hjelpe kundene våre med å få mer ut av leadsene vi genererer gjennom målrettet markedsføring, slik at investeringen faktisk synes på bunnlinjen. Etter å ha fått på plass riktige salgsressurser, og med stor oppmuntring fra kunder, lanserer vi nå endelig Sales for hire.

Av Benjamin Blatch og Trine Romskoug

Lesetid 2 min.

Norsk næringsliv har lagt et utrolig krevende år bak seg, og måten vi jobber med markedsføring og salg er i stor endring. Mye er flyttet over på digitale plattformer, og særlig selgere har blitt tvunget til å endre arbeidsmetodikk når de ikke lenger kan møte kundene fysisk. Skal de vinne nye kunder må de jobbe mye mer datadrevet, og samarbeidet mellom markedsføring og salg er viktigere enn noen gang. Dette vil vi imøtekomme, og som et resultat av etterspørsel fra kundene våre, utvider vi nå verdikjeden vår til også å gjelde salg. Målet er at våre leveranser på markedsføring ikke bare genererer kvalifiserte leads, men at vi også bidrar direkte med å konvertere dem til salg.

Hva er sales for hire?

Sales for hire er en naturlig forlengelse av marketing for hire, der målet er at markedsføring og salg spiller på lag for å oppnå størst mulig ROI (return of investment). Når vi jobber målrettet med markedsføring vil kundene få tilgang til leads fra mange ulike kanaler. Disse leadsene må behandles smart for å øke sannsynligheten for salg. Og det er nettopp her våre salgsressurser med spisskompetanse på markedsføring kan bidra.

Ved å leie ut salgssjefer hjelper vi kundene våre med gode verktøy, strategier og planer som øker sannsynligheten for konvertering fra leads til salg. Samtidig kan vi bistå kundens salgsteam med å optimalisere og effektivisere salgsarbeidet. Du kan lese mer om tjenesten her.

Stort potensiale

Vi opplever ofte mangelfull kunnskap om hvordan leads generert gjennom markedsføring bør håndteres. Disse leadsene er “gloheite”, og må ha sitt eget oppfølgingsløp. I mange tilfeller blir de liggende urørt eller halvveis behandlet. Årsakene er flere. I noen selskaper er det dårlig kommunikasjon mellom salg og marked, og de to avdelingene jobber mot forskjellige mål. Kanskje jobbes det også i ulike eller mangelfulle systemer som ikke samler viktig data om leadet. For andre er det rett og slett mangel på ressurser og kunnskap om den moderne, digitale kjøpsprosessen.

Uansett årsak kan det ha store konsekvenser å ikke følge opp leads: De som har vist interesse får et dårlig inntrykk av selskapet når de ikke får respons, investering i markedsføring er nærmest bortkastet og summen på bunnlinja blir ikke som forventet. På den andre siden er potensialet stort for de som lykkes med leadsarbeidet med tanke på merkevare, intern kultur og resultat.

Dekker ulike behov

Som med alle våre marketing for hire-kunder, vet vi at det også vil oppstå forskjellige behov innen sales for hire. “For hire-modellen” har vi bygget opp over 8 år, og vi har gode rutiner for å løse kundens utfordringer ut fra deres unike behov. For noen vil det være viktig å leie en salgssjef i en periode i forbindelse med akutte sykemeldinger, foreldrepermisjoner eller i påvente av en ny fast ansatt. For andre vil det være behov for en salgssjef til konkrete prosjekter. Det kan være for å få på plass verktøy og planer for å styrke konverteringsraten fra leads til salg, eller lage en overordnet salgsstrategi. Fleksibiliteten er stor og mulighetene mange. Du kan lese mer om hva en salgssjef kan gjøre for deg her.

Med lansering av sales for hire har vi hørt på kundene våre og utviklet en tjeneste som legger til rette for at selskaper skal få økt utbytte av både markedsføring og salgsarbeid. Vi er allerede i gang med flere kunder, og inviterer andre til en kreativ prat til hvordan vi sammen kan skape verdier som synes på bunnlinjen.

Relevante linker:

Se eller lytt til vår vodcast Markedslønsj om temaet Smarketing

Les mer om leie av en salgssjef

Les mer om Sales for hire

Vil du bli bedre kjent med oss? Ta kontakt