En alternativ jul – for deg også?

Det er førjulstid i Oslo. Gatene er fulle av lys og glade (og litt stressa) mennesker. Yrende liv, julemusikk, klingende kassaapparater og forventninger i tykke lag.

Men for mange Oslobeboere blir julen en brutal kontrast. Bostedsløse, alkoholikere, rusmisbrukere. Og de som rett og slett er ensomme. For dem er helligdagene i julen de tøffeste, for vi som er heldig stilt har nok med oss selv og våre nærmeste.

Men noen tenker heldigvis utenfor sin egen juleboks. Alternativ Jul er en frivillig organisasjon ledet av Henning Holstad. I 50 år har han vært primus motor for å arrangere jul for Oslobeboere som faller utenfor fordi det ikke er «plass» for dem i en tradisjonell familiejul. Alternativ Jul har en åpen dør-filosofi, og ønsker alle velkomne til julefeiring i Oslo Kongressenter i julehelgen. Døgnet rundt blir gjestene møtt av smil, lys, god mat, gaver, musikk og et sted å sove, så de får fri fra hverdagen en liten stund.

Flere hundre frivillige bidrar til Alternativ Jul hvert år, og i fjor var jeg og familien blant dem. Vi tilbragte første juledag med å lage og servere mat, pakke inn gaver, rydde, sjaue og ikke minst snakke med folk som hadde vært ute mang en vinternatt før. Det gjorde inntrykk på både store og små å oppleve kontrastene, og selv om det er en klisjé er det helt sant: Vi som har det så bra har utrolig godt av å bli minnet på hvor tøft livet kan være for andre, og hvor lite som skal til for å bidra.

Også i år skal familien jobbe på Alternativ Jul. Og vi i Markedssjefene har bestemt oss for at årets julegave skal gå til Alternativ Jul som et bidrag til deres viktige arbeid, som de har gjort i 50 år uten en eneste krone i offentlig støtte.

For Markedssjefene har 2018 vært et år i vekstens tegn: Vi har fått 8 nye, fantastiske medarbeidere, og er nå 14 markedssjefer, spesialister og markedskonsulenter. I august feiret vi 5-årsjubileum med kunder og heiagjeng, og rundet av året med å bli gasellebedrift.

Nå har vi vokst ut av kontoret vårt på Spaces, og starter det nye året med å flytte inn i større lokaler på UMA Workspace i Stenersgt. 8 ved Oslo City.

Tusen takk til alle dere som gjør hverdagen vår så innholdsrik, og som heier på oss i stort og smått.

Ha en riktig god jul, vi gleder oss til å ta fatt på 2019 med dere 🙂

Julehilsen fra Kjersti & co